A műköröm problémái: letörés, levegősödés, sérülések


Általános esetben egy műköröm tartóssága el kell, hogy érje a kb. 4 hetet. Viszont sokan szoktátok kérdezni, mi van akkor, ha mégsem?
Miért törik le, miért válik fel, meg egyáltalán mennyit bír ki? Mik a szakember hibájából adódó sérülések és mik nem azok.

1: Fizikai sérülések: Akármennyire stabil rendszer a műköröm, vannak dolgok, amiket nem bír ki.

– Nem konzervnyitó
– Nem súrolókefe
– Nem vághatod rá az ajtót
– Nem, a pénztárgépet sem vághatod rá
– Nem rágcsálhatod pótcselekvésként a sajátod helyett
– Nem tépkedheted le
– Extrém terhelés ( bizonyos munkahelyeknél)


2: Levegősödés:

– Hormonális, belső szervi okok, gyulladás a szervezetben ( mindig ugyanazon a körmön, ugyanott keletkezik levegősödés, de nem olyan mértékű, hogy ez felválást okoz! Minden töltésnél javítani kell!)

– Ütés hatására létrejött sérülések: Amennyiben beütöd, vagy erős erőhatás éri szintén előfordulhat levegősödés és véraláfutás is a körmön ( apró feketés csíkok a szabadszél felől.) 

– Levegősödés a cuticula felől: kb. 4 hét után előfordulhat, előtte főként előkészítési probléma.

3: Letörés:
– Nem megfelelő méretet választottál: Nem biztos, hogy elsőre érdemes rögtön L- XL mérettel kezdeni, nem biztos, hogy tudsz vele élni. A fokozatosság nagyon fontos.
– Extrém kicsi, agyonrágott saját körömre hosszabb műköröm: letörés sajnos esélyes. Itt is a türelem rózsát terem, na meg L-es körmöt.

Tovább olvasom…

A műköröm eltávolítása otthon és a szalonban

Ha összefoglalhatnám a cikket két szóval, akkor ez lenne:„Ne tedd!” A cikkben pedig arról olvashatsz miért nem kéne ezzel otthon kísérletezni, továbbá, hogy mik a következmények.

Műköröm eltávolítás házilag:

A munkám során sokszor találkoztam olyan esetekkel, amikor kényelmi okokból valaki úgy döntött, hogy a műkörömtől otthoni körülményektől szabadul meg, nem belegondolva abba, hogy maradandó károkat is okozhat ezzel.

Leoldás: A zselé műköröm anyagokat nem lehet leoldani, pláne nem boltban kapható acetonnal. Ezzel, csak károkat tudtok csinálni, érdemes azonnal elfelejteni.

Tovább olvasom…

A műköröm története

Már az ókorban kísérleteztek körömpótlással, méghozzá faragott csontból.

Egyiptomban a fáraók hosszúra növesztették körmeiket, amit csöppet sem meglepő módon aranyszínűre festettek, tükrözve ezzel gazdagságukat és hatalmukat.

Tovább olvasom…