Mire figyelj az első műkörömnél?

Ezt a cikket elsősorban azoknak ajánlanám, akik életük első műkörmét szeretnék megcsináltatni.

Jöjjenek hát a leggyakrabban feltett kérdések:

Mekkora legyen az első körmöm?

Olyan hosszúsággal érdemes kezdeni, ami akkora, vagy csak kicsit hosszabb annál a méretnél, amekkorára a természetes körmöd is megnő. Fokozatosan sokkal könnyebb megszokni a hosszabb körmöket. Gyakorlatlanoknál sokszor előfordul, hogy a még szokatlan műkörömmel meg akarnak fogni, valami nehéz tárgyat, esetleg emelni. Ez nagyon fájdalmas és balesetekhez is vezethet. A fokozatosság segít ezt elkerülni.

Mennyire természetes érzés a műköröm?

Nagyon. Első műkörömnél lehet idegen érzésed, de ez pár nap után teljesen elmúlik és olyan lesz, mintha csak a sajátod lenne.

Műkörömmel házimunka? Mosogatás?Hogyan?

Bár ezt elsőre nehéz elképzelni, de a műköröm a háziasszony jó barátja. Egyáltalán nem ellenség, sőt! J Egy kényelmes, nem túl nagy méretű műköröm határozottan még kényelmesebbé is teheti az otthoni teendőket, minden várakozást felülmúlva.

Mekkora természetes körmökkel érkezzek?

Nem fontos, viszont: amire kérlek nagyon figyelj: a körmöd ne vágd, reszeld le csonkig. Lerágott körömmel szintén ne érkezz, várd meg, amikor már kicsit megnő.

Meddig marad fent?

Műkörömnél a tartóssági idő 3-5 hét között van.

Fáj-e a műköröm építés?

A műköröm zselék típustól függően felmelegedhetnek, ami okozhat kellemetlen érzetet. Ha követed az instrukciókat, a lehető legevesebb kellemetlenséggel mindez megoldható. Viszont figyelned kell.

Ellazulhatok, elbeszélgetünk, aztán egyszer csak kész lesz?

Nem. Ez egy olyan műfaj, ahol a vendég együttműködésére, azaz a te figyelmedre is fokozottan szükség van, ahhoz, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Tulajdonképpen együtt dolgozunk. Ha ez nem így történik, annak hibák és időkiesés a vége.