Mire figyelj az első géllakozásodnál?


Amikor első alkalommal érkezel, érdemes pár dolgot számításba venni.

– Jelentősen gyorsul az elkészítési idő, amennyiben már van elképzelésed, vagy hozol képeket, amik tetszenek.

– Érdeklődj, hogy az életmódodhoz és a körmöd minőségéhez, ajánlott-e ez a technika. Vannak esetek, amikor érdemesebb inkább a műköröm mellett dönteni.

– Sokan nem tudják, hogy gél lakkozásnál, bármennyire is erősebbnek tűnik a köröm az anyagtól, a természetes köröm nem fog megerősödni. Ez azzal is jár, hogy nem tudod korlátlan hosszúságra megnöveszteni a körmöd. Azt tapasztaltam, hogy a meghagyható hosszúság minimálisan több, mint amekkorára a természetes köröm megnő. Ehhez érdemes igazodnunk.

– A géllakktól nem fog elvékonyodni a saját körmöd. Így akár ezt a technikát alkalomszerűen is választhatod. Egyre nagyon figyelj, ha alkalomszerűen érkezel kérlek SOHA ne otthon távolítsd el a géllakkot. Az sajnos mindig a köröm elvékonyodásával jár. Mert letéped, sajnos azért. Nem a gél lakk tehet róla, sajnos te.

– A sima lakkozással ellentétben, ha végeztünk, bármihez hozzányúlhatsz és bármit megfoghatsz. Ha kész van, akkor kész van.
A tartósság és a minőség rajtad is múlik. De hogyan?

– Nagyon fontos, hogy munka közben amennyire csak lehet ne mozgasd a kezed, amennyiben éppen egy munkafolyamat zajlik. Ez egy közös munka, pláne a minták festésénél minél inkább tud valaki nyugton ülni, annál szebb lesz az eredmény. Sajtkukacoknak sajnos nem tudok szépet festeni. 🙂

– Ha nem létszükséglet ne nyúlj a telefonodhoz. Sőt a táskádba sem. Akármennyire is vigyázol, a gél lakk ragacsos és félkész felületébe ilyenkor beletapadnak az apró-pici szöszök, amiket utána nehéz maradéktalanul eltávolítani. Azaz a minőség romlik.

– Semmiképpen ne nyúlj a bőrödhöz, hajadhoz és ne nyúlj a géllakk felületébe sem! Ezzel is csökken a tartósság.

– Figyelj, hogy ne koccanj az UW lámpa oldalával és hogy teszed be a kezed. Természetesen mindent lehet javítani, de a legtökéletesebb akkor lesz a végeredmény, ha nincsenek közben ilyen hibák.