A körmös varázsló! Vagy mégsem? Géllakk verzió.


Lehetetlen kérések tárháza, amikről jobb, ha tudsz. Rengeteg gyönyörű dolgot meg tudunk valósítani, de vannak, amiket sajnos nem.

– Nagyon vékony a körmöm, mindig letörik és betörik, de valahogy olyat szeretnék, hogy a géllakktól nagyon hosszúra megnőjön.

– Sajnos a géllakk nem erősít semmit a természetes körmön. Kicsivel hosszabbra meghagyhatod, mint amekkora szokott lenni magától, de műköröm méretet nem lehet elérni vele. Ilyen kérések esetén válaszd a műkörmöt.

Azt szeretném, hogy a vékony, töredező körmeimen a gél lakk tartson 4-5 hétig.

Nem fog. Vannak esetek, akiknél ez lehetséges, amennyiben nagyon jó minőségű a saját köröm és a viselője tud is rá vigyázni. Válaszd a műkörmöt, ebben az esetben is inkább.

Azt szeretném, hogy a körmön ne nőjön ilyen gyorsan, zavar a lenövés. Meg tudod oldani?

Persze! El tudok beszélgetni a körmöddel, hogy lassítson kicsit, de valószínű nem fog rám hallgatni. ( gyakoribb kérés, mint gondoljátok)

Görbe ujjaim vannak és/vagy különböző méretű a körömágyam, vagy túl széles körmeim, de olyan gyönyörű lakkozást szeretnék, mint amilyet a katalógusokban látok.

Sajnos a genetikád nem tudom megváltoztatni. Rengeteget tudunk csalni, trükközni, szépíteni egy lakkozással, de katalógus körmöd csak akkor lesz, ha olyan az alapanyag. Mi “versenykéznek” hívjuk azokat, akiknek ilyen adottsága van, hogy katalógusban szerepelhet. Próbáld meg elfogadni magad, az adottságaid, hogy úgy is szép vagy, ahogy az őseid összehoztak.

Rágom a géllakkot és kapargatom, vagy olyan munkát végzek, amiben folyamatos, extrém hatásnak vannak a körmeim kitéve. De nagyon tartósat szeretnék! ( gyári csomagolás, kertészet stb.)

Sajnos ez sem fog összejönni. Itt is inkább műkörömmel érdemes próbálkozni.

Hosszabb körmöt szeretnék, mint amivel érkeztem.

Ez is az a kategória, amit csak műkörömmel lehet.

Sietnem kell, vár a gyerek otthon, meg közben intéznem kell a munkát és folyamatosan telefonálni fogok, de végezz egy óra alatt! Meg szeretnék virágot, nem, egy egész botanikus kertet, kisnyuszit mintának, meg egy tucat strasszkövet.

Amennyiben bonyolultabb ötlettel készülsz, szánj rá időt és felejtsd el a telefonozást. Különben a munka nem lesz sem szép, sem minőségi. Összecsapott katyvaszt, pedig gondolom te sem szeretnél.

Magammal hoznám a gyerekem, közben kérlek csinálj valami gyönyörűt!

Ne tedd. Kérlek ne hozd magaddal a gyereked, akármennyire is szeretem a gyerekeket. Vegyszerekkel dolgozunk, káros rájuk, továbbá sem figyelni nem tudok, sem koncentrálni, amikor a gyerek miatt forgolódsz, fegyelmezed, vagy éppen meglök valamelyikünket akaratlanul is.

Letéptem, lerágtam, lepiszkáltam otthon az előző géllakkomat, mert valahol lepattant egy kis darab az egyikről. Úgyhogy hát leszedtem mindről. Kérlek csinálj olyat, ami tartósabb lesz legközelebb!

Amennyiben megsérült a saját körmöd és a fentiek miatt ez egészen biztos, hogy megtörtént, a következő lakkozás elég valószínű, hogy nem lesz tartósabb. A géllakk tartóssági ideje alapból 2-3 hét. Amennyiben nagyon vékony körmökkel rendelkezel, 2 hét után előfordulhatnak apró sérülések. Pláne, ha beleakad valamibe, belevágsz késsel stb. Semmiképp ne ess neki az eltávolításnak otthon. Ilyen esetben érdemes gyakrabban jönnöd, vagy váltani műkörömre. Amennyiben az anyagiak nem engedik, olyan lehetőség is van, hogy az előzőt eltávolítom és a következőre akkor jössz, amikor tudsz.

Műkörmöm volt évekig, szeretnék váltani géllakkra, most azonnal!

Elég kis esélyes, hogy tartós lesz. Vannak rá megoldások, de ne várj rögtön csodát és eleinte gyakrabban kell járnod, amíg lenő az a része a körmödnek, amin műköröm volt.