A gél lakk eltávolítása otthon és a szalonban

Gél lakk eltávolítása otthon?

Módszerek:

Bolti aceton? Számos acetont lehet kapni drogériákban, amikről a vendégeim beszámolói alapján ezek a következtetések: Több óráig tartó áztatgatás, aminek a vége a vékony köröm és a drasztikusan kiszáradt bőr. Igen, ezek az anyagok nem gél lakk , hanem sima lakk eltávolítására valók. Gél lakkhoz gyengék, ezért kérlek hagyj fel ezekkel!

Reszelés: Akárcsak a műkörömnél, itt is komoly károkat okozhatsz a reszelésse. Az eredmény nagyon könnyen vékony köröm és sebes bőr lesz, amire nem kerülhet gél lakk.

Lekapargatás, lehúzás: Ennek az eredménye szintén a köröm elvékonyodása, amivel könnyen azt érhetitek el, hogy a köröm annyira elvékonyodik, hogy nem fogja megtartani a normál gél lakkot, a tartóssági idő drasztikusan lerövidül. Inkább ne!

Gél lakk eltávolítása szakember által

Szalonban két féle módon lehet gél lakkot eltávolítani. Reszeléssel és leoldással.

A gél lakk önmagában egyáltalán nem vékonyítja el a természetes körmöt. Ami elvékonyíthatja az a reszelés. Bár nagyon sok helyen  a reszelés a kedveltebb eltávolítása módszer, a vendégektől rendszerint azt hallom, hogy ennek vékony köröm lett a vége és a gél lakkozás ideiglenes vagy akár végleges szüneteltetése, a rossz tapasztalat miatt. Leoldással a természetes köröm egyáltalán nem vékonyodik el, de erről magad is megbizonyosodhatsz közvetlenül az eltávolítás után.